Lehký jahodový BeBe řez

6. března 2014 v 13:09 | DelusH |  DelusH kuchtí ...

Ahoooj, ahoj :) Sem tam něco upeču, či ukuchtím :) Tudíž, jsem se rozhodla, že se o to s Váma podělím :) Nejsem žádný mega kuchař či cukrář :) Ale tak blog má být o mně, a já myslím, že se sem ta rubrika hodí :) Třeba se někdo bude inspirovat ... jen pro upřesnění, taky jsem se nechala inspirovat na jednom kuchařském portálu, ale jelikož jsem tento řez, dělala už po druhé, trošku jsem si ho poupravila dle svého :)

LEHKÝ JAHODOVÝ BEBE ŘEZ

pozn. DelusH: Lehký myšleno, že ve výsledku je lehoučký a nemáte vůbec pocit, že byste se z jedné kostky přejedli :)

Řez se skládá celkem ze 4 vrstev.
pozn. DelusH: Já osobně mám tyhle vrstevnaté moučníky, ráda ... vždy si u toho tak nějak odpočinu:)


1. vrstva - PIŠKOTOVÉ TĚSTO:
  • 4 vajíčka
  • 160 g krystalu
  • 2 lžíce oleje
  • 160 g hladké mouky
  • 2 lžíce vody (na obrázku nevidíte)

Postup:
Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Následně do sněhu zašleháme olej, vodu a žloutky. Nakonec přidáme mouku. Promícháme a vylejeme na plech, který jsme si předtím vyložili pečícím papírem.

Troubu jsme si předhřály na 200°C a pečeme cca 15 minut.

pozn. DelusH: Já osobně zkouším během pečení, špejlí, zda je těsto už dobré. Mimo to se piškot při pečení zvedne, ale nebojte než jej budete vytahovat, tak spadne a bude krásně rovný :)







2. vrstva - JAHODOVÝ PUDINK

Ingredience:
  • 1 l a 100 ml mléka
  • 5 lžic krystalu
  • 4 pudink v prášku Dr. Qetker Jahoda

Postup:
Pudink snad všichni uvařit umíme. Pokud ne, vzadu na pudinku je návod.

pozn. DelusH: Preferuju, když oddělím část mléka a v něm prokvedlám vidličkou práškový pudink, nejsou v něm pak hrudky.

Ještě horký pudink vylejeme na upečený a vychladnutý piškot a rovnoměrně rozetřeme.









3. vrstva - SUŠENKY BEBE
Ingredience:
  • balíček světlých BEBE sušenek OPAVIA
  • balíček tmavých BEBE sušenek OPAVIA
Postup:
Na teplý pudink skládáme na střídačku světlé a tmavé sušenky BEBE.

pozn. DelusH: Pokud máte stejně jako já takový plech, na který Vám nevyjde poslední řada, odkrojte BEBE sušenku v její polovině .

Ve výsledku to vypadá asi takhle ↓



4. vrstva - SMETANOVÁ ŽELATINA

Ingredience:
  • 2 smetany ke šlehání 2 x 200 ml
  • moučkový cukr
  • voda
  • 1 želatinový stužovač
Postup:
Nejprve si vyšleháme smetany s cukrem do tuha.

Poté do další misky vsypeme želatinový stužovač a přidáme vodu dle návodu na obalu. Poté opatrně vmícháme připravenou smetanu. A ihned natřeme na sušenky.

pozn. DelusH: Je možné, že se Vám vytvoří hrudky želatiny. Nevěšte hlavu, po odležení v ledničce, se směs dokonale spojí a ztuhne.

Řez nechejte v lednici uležet 24 hodin.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ooomarie ♥ Ooomarie ♥ | Web | 6. března 2014 v 14:43 | Reagovat

Máš krásně barevně sladěný design s krásnýmy obrázky! Celkově se mi lbíí tvůj blog :)

2 Bella-Kejtý<3 Bella-Kejtý<3 | Web | 6. března 2014 v 15:45 | Reagovat

Vypadá to dobře :3

3 Karamelka Karamelka | Web | 6. března 2014 v 20:04 | Reagovat

líbí se mi tvé fotky, jak je máš v hezkém tvaru :-) a vypadá to moc dobře... já jsem jedla bebe stříšku a byla také moc dobrá :-) takže věřím, že tohle je také skvělé :-)

4 Charmed-ka.Pavla Charmed-ka.Pavla | Web | 8. března 2014 v 21:42 | Reagovat

Jů super, to bych mohla někdy vyzkoušet :-) Už se těšim na další

5 ♥PawlušQa♥ ♥PawlušQa♥ | E-mail | Web | 10. března 2014 v 20:18 | Reagovat

bebe buchtičku děláme :D a myslím, že i podobně :-)

6 - monika - - monika - | Web | 20. března 2014 v 13:00 | Reagovat

dala bych si ...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama