Vepřové kousky s růžičkovou kapustou

19. března 2017 v 22:33 | DelusH |  DelusH kuchtí ...

Ahoj, ahoj :) V mobilu se mi nashromáždilo docela dost fotek z mého kuchtění :) Přidávám momentálně tu nejaktuálnější.

Vepřové kousky s růžičkovou kapustou

Ingedience:


  • střední cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • vepřová plec cca 400 až 500 g
  • česnek
  • růžičková kapusta
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
Tohle byl původní recept, já osobně si při vaření přidala ještě tyto dvě ingredience (které už nejsou na fotce)

  • worcestrová omáčka
  • sladký kečup

Postup:





Cibuli a slaninu opražíme na oleji.




Posléze přidáme na drobné nakrájená vepřové maso, osolíme, opeříme, přidáme majoránku a podusíme, až je maso zatáhlé a měkčí přidáme růžičkovou kapustu (nejlépe čerstvou - já měla vzhledem k ceně mraženou), přidala jsem 3 stroužky prolisovaného česneku - záleží na tom, jak je silný. Tři opravdu na tu správnou chuť stačily.

Přidáme trošku worcestrové omáčky a sladkého kečupu, následně podlejeme maso vodou a necháme dusit pod pokličkou. Jakmile je maso měkké je hotovo.


Podáváme s vařeným bramborem.

DOBROU CHUŤ!


P. S. Na to, že já osobně vepřové maso moc nemusím, spíš vůbec, tak tohle bylo opravdu měkké a chuťově dobré.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Charmed-ka.Pavla Charmed-ka.Pavla | Web | 16. dubna 2017 v 8:46 | Reagovat

Paráda!! Možná se inspiruju a někdy tohle podle tebe uvařím ;) Přítel miluje růžičkovou kapustu, tak to ocení :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama